MARY.dk 30 dages returretKun 49 DKK i fragtFri fragt over 499 DKKGiv et gavekort

Husk vi har

Click and collect

Kig indenfor i

vores butikker idag

2-5 Hverdages Levering

Leveringstid

Vi tilbyder faktisk

Hvad er 3D Secure på mary

1. Jul 2021
1.) Hvad er 3D Secure?
3D Secure er et ekstra sikkerhedslag, når du handler på nettet. En såkaldt 2-faktor godkendelse. Denne godkendelse sikrer rent faktisk, at du er den person, som har startet betalingen op. Denne ekstra godkendelse foregår via SMS eller nemID.

Det er nemt og hurtigt at handle med kort på nettet. Men det kan også være i farligt i dag, hvor vira kan stjæle kortoplysninger, eller en tyv kan løbe med dit kort. Er uheldet ude, kan dine kortoplysninger hurtigt misbruges til at lave køb på nettet. Da skal tyven eller virussen blot have de informationer, som står på kortet: Kortnummeret, udløbsdato og sikkerhedskoden bag på kortet. Naturligvis kan man lave en kortindsigelse, men skaden er sket. Derfor har man valgt at pålægge alle netbutikker den såkaldte 3D Secure løsning.

3D Secure har eksisteret længe
Løsningen har eksisteret længe (siden 2015), men der har været usikkerhed omkring selve løsningen, i hele EU. Derfor er der blevet lavet én samlet vejledning og ét samlet regelsæt, der dækker hele EU. Men først nu er teknikken og aftalerne endelig nået så vidt, at der kan tilbydes en international standard.

Flere navne – én løsning
Du vil kunne opleve forskellige navne for løsningen. For Visa hedder løsningen "Verified by Visa", for MasterCard hedder løsningen "Mastercard Identity Check" og for Dankort hedder løsningen "Dankort Secured by Nets".

Løsningen
Fra den 14. september 2019 er det blevet pålagt alle netbutikker, at indføre en ekstra kontrol, hvis man kan betale med kort hos dem. Løsningen består i at man får tilsendt en kode via SMS, ved større betalinger. Så selv om en virus har opsnappet dit kortnummer, eller tyven har været forbi, mangler de stadig én ting – nemlig din mobiltelefon til at få SMS'en på. Derved bliver man bedt om at bekræfte sin identitet, og det giver en stærkt forbedret sikkerhed.

Hvem kan anvende løsningen?
Alle med dansk udstedte betalingskort kan anvende 3D Secure. Kortet, som du vil anvende, skal naturligvis tilhøre dig.

Dommedag?
Ved at sørge for at gøre sit betalingskort klar, og vide der kommer et ekstra betalingsvindue den 14. september, er man godt rustet til nethandlen. På nettet kan man læse mange artikler, hvor man varsler en slags dommedags scenarie den 14. september. Frygten er, at nethandlen simpelthen går i stå. Man kan læse ordene "alarmberedskab og katastrofe for handlen" i flere af artiklerne. Det behøver nu ikke at gå så vidt. Man skal blot gøre sig klar, som kort bruger. Og det er meget nemt, simpelthen ved at registrere sit telefonnummer til kortet.
Går det galt med en betaling, sidder kortudstederne og bankerne naturligvis klar.
Man ser allerede løsningen nu på flere hjemmesider, og man har gode erfaringer.

Kan man være sikker på en anmodning?
Hvis du modtager en SMS kode, uden at have lavet en handel, skal du naturligvis være opmærksom på, der højst sandsynlig er tale om et "phishing-angreb", hvor man vil prøve at lokke informationer ud af dig.
Ligeledes skal du være opmærksom på, at en bank, kortudsteder eller netbutik aldrig vil bede dig om kodeord eller personlige informationer. Det er nemt at sige – men det er netop her mange "hopper i fælden". Man får en nydelig opsat mail, med et link man lige skal bekræfte. Og så har din PC virus.

En ægte anmodning vil altid bestå af netbutikkens navn, beløbet, og andre oplysninger, som kun du kan vide. Er du det mindste i tvivl om handlen, så skal du afbryde handlen og kontakte netbutikken.

2.) Hvorfor skal jeg bruge nemID
nemID er kun påkrævet ved første gangstilmelding, efterfølgende kræver det ikke nemID længere, med mindre du ikke har din telefon ved dig. Du kan roligt tilmelde dig med nemID når du er inde i betalingsflowet, vi kan som webshop aldrig få eller se dine oplysninger. Og du vil altid under hele forløbet kunne se hvem der modtager dine oplysninger (Din Bank / NETS).

nemID er dit elektroniske pas på nettet. Ved at bruge nemID til at identificere dig med i tilmelding og SMS-fri betaling, er din betaling 100% sikret.

Er der problemer med SMS, så kan du skifte over på nemID. Det kan være du handler fra udlandet, hvor teleudbyderen har blokeret for SMS, eller at du har glemt telefonen. Så vælger du blot nemID løsningen. Så fortsætter forløbet, med nemID, som du kender fra f.eks. din netbank. Bagefter fortsætter handlen.


3.) Hvad betyder de nye regler fra 14. september for mig?
Hvad skal du gøre?
Første gang du handler på en side med 3D Secure, kommer du igennem et specielt forløb, hvor du skal registrere din telefon. Dette skal du kun gøre én gang. Denne ene gang, skal du også bruge dit nemID, til at bekræfte din identitiet.


Op til den enkelte at være klar
Det er op til den enkelte bruger, at være klar til 3D Secure. Du skal ikke meddele noget til netbutikken. Blot du tilmelder dig på det link du finder herunder.


Jeg har ikke nemID!
Har du ikke nemID, hvilket kan være flere årsager til, kan du stadig tilmelde dig 3D Secure. Dette gør du blot ved at tilmelde dig i banken. Du kan også stadig godkende betalinger, du kan dog ikke bruge nødløsnigen nemID. Så du skal altid have din mobiltelefon på dig. Hvis du ikke har nemID, så kan du dog ikke bruge nødløsningen.


Hvornår skal jeg bruge 3D Secure løsningen?
Du skal altid bruge 3D Secure hos MARY. Derved kan du altid trygt handle hos os. Betalingsmåden lettes senere i år 2020 / 2021 hvor der kommer tekniske tilpasninger, så bankerne kan foretage såkaldte "White lists". Således bliver sikkerheden i top, og betalingerne nemmere at gennemføre.

4.) Hvordan tilmelder jeg mig, 3D Secure
Tilmeld dig allerede nu
Ved at gå ind på NETS' hjemmeside, kan du allerede nu tilknytte et mobilnummer til dit betalingskort. Det gør du via linket her:
Du kan både registrere et telefonnummer, samt rette det.
Du kan have samme telefonnummer til flere kort. Har du særlige typer Mastercard, er telefonnummeret registreret via dine kontaktoplysninger i din netbank.

Når du har godkendt dit kort til 3D Secure, vil det virke på alle shops i hele EU fremover også når du handler på Mary.dk næste gang.